[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR: „Reîntregirea trebuie văzută astăzi, ca și la 1918, ca pe o misiune de salvare a populației RM”
27 Martie

Partidul Liberal Reformator din Republica Moldova (PLR) își exprimă omagiul de profundă considerație generației, care cu 99 de ani în urmă, a realizat primul act al Marii Uniri de la 1918 – Unirea Basarabiei cu Regatul României, din 27 martie, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PLR susține că evenimentele, care au precedat anul 1918, nu au fost mai puțin complicate în spațiul dintre Nistru și Prut, decât cele pe care le trăiește generația de astăzi a Republicii Moldova. „Atunci populația se afla în mijlocul pârjolului Primului Război Mondial; astăzi ea se află sub teroarea unui război hibrid al Federației Ruse”, se spune în comunicat.

PLR consideră că, fără a face regulă în domeniile ce țin de inviolabilitatea spațiului informațional și a celui de securizare spirituală, „Republica Moldova nu are șansa evadării din trecutul său comunist-sovietic, care o urmărește și o chinuie”.

„PLR constată că guvernarea auto-declarat pro-europeană și pro-românească nu a schițat nici un semn de respect, ca să nu invocăm unul necesar, de omagiu, adus generației eroice a unificatorilor anului 1918 de ziua aniversării a 99-a a Unirii Republicii Democratice Moldovenești cu România. PLR este ferm convins că ora adevărului a sosit: ori spunem populației adevărul legat de salvarea a milioanelor de vieți survenită în urma actului din 27 martie 1918, ori ea este lăsată pradă minciunii proferate de propaganda neo-imperială rusească și a bisericii ruse și folosită ca material explozibil anti-național de către coloana a cincea a trădătorilor de neam”, se mai spune în comunicat.

PLR, în strâns acord cu Partidul Alianța Liberalilor și Democraților din România, își propun să creeze în Anul Centenarului Unirii care începe astăzi, un model de colaborare politică supusă unui singur scop: crearea de condiții politice, economice, sociale și spirituale de reîntregire cât mai grabnică a celor două state românești.

„PLR subliniază că reîntregirea trebuie văzută astăzi, ca și la 1918, ca pe o misiune de salvare a populației Republicii Moldova”, a conchis PLR.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților