[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLR la Soroca: De ziua aniversară a Unirii, filiala locală a intrat într-un nou sediu
29 Martie

La 27 martie 2017, în ziua celei de-a 99 aniversări a Unirii Basarabiei cu România reprezentanții PLR au participat la câteva evenimente relevante, transmite CURENTUL.

Astfel, la Soroca, co-președintele PLR, Oleg Bodrug și membrul Biroului Permanent, Valeriu Saharneanu au luat parte la un eveniment de omagiere a Unirii organizat de filiala locală a Institutului Cultural Român al cărui amfitrioană este Ana Bejan.

Se știe că Soroca a fost printre comunitățile basarabene care au anticipat hotărârea Sfatului Țării și au adoptat acte care exprimau voința sorocenilor de unire cu Patria-Mamă, România.

Reprezentanții PLR au relatat în fața celor prezenți la eveniment despre inițiativele care urmează să fie lansate de formațiune în anul Centenarului Unirii și care vor apropia reîntregirea iminentă și firească a celor două state românești.

În aceeași zi, pe strada Independenței care se află în imediata apropiere de legendara Cetate a Sorocii, a fost inaugurat noul sediu al Filialei județene Soroca a PLR, unde a avut loc ceremonia religioasă de sfințire a localului, oficiată de preotul Bisericii cu Hramul Sfinților Mucenici Brâncovineni, Sorin Huluță.

La eveniment au mai participat președintele interimar al Filialei Soroca Mihai Marcoci, membru biroului teritorial Ana Bejan, primarul comunei Visoca Grigore Pleșca, consilieri locali și activiști PLR.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților