[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM solicită puterii centrale să nu se implice în activitatea aleșilor locali
2 Iunie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) atrage atenția opiniei publice cu privire la imixtiunea autorităților centrale în activitatea autorităților publice locale, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PLDM, Tudor Deliu s-a referit la un caz care a avut loc în raionul Sângerei.

„La 27 noiembrie a avut loc prima ședință a Consiliului raional. Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat Bălți a notificat Consiliul raional precum că în procesul de adoptare a deciziilor au fost abateri de la prevederile legale. Consiliul la următoarea ședință și-a menținut poziția. Consilierii socialiști s-au adresat în judecată. După o perioadă de timp Oficiul Cancelariei de Stat, contrar prevederilor legale, a transmis o scrisoare fără a explica ce fel de scrisoare este. De la 31 ianuarie curent în Consiliul Raional Sângerei se produc unele schimbări. Se formează o nouă majoritate PSRM, PAS, un consilier de la PUN și PDM, iar la 28 mai curent la ședința Consiliului se insistă pe includerea în ordinea de zi a scrisorii. Nu este în competența Oficiului teritorial, după expirarea termenului să vină cu scrisori către consiliul raional”, a menționat Tudor Deliu.

De asemenea, liderul PLDM s-a referit și la alte cazuri similare în țară.

În context, PLDM vine cu unele apeluri. „Către liderii partidelor politice de la guvernare – să înceteze șantajul și amenințările consilierilor locali. Către liderii partidelor pro-europene și unioniste – să unifice mesajul cu aleșii săi locali. Către conducerea Cancelariei de Stat să-și revadă deciziile de numire a unor reprezentanți sau să-i îndemne să citească legile. Către Guvern să nu se implice în activitatea APL”, se spune în adresarea PLDM.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților