[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM și PSRM au cerut audierea guvernatorului BNM în Parlament
3 Mai

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a solicitat, astăzi, în plenul Parlamentului, includerea pe ordinea de zi audierilor a trei miniștri și Guvernatorului Băncii Naționale, transmite CURENTUL.

Astfel, PLDM a solicitat să fie audiat ministrul Afacerilor Interne cu privire la intervenția Inspectoratului General de Situații de Urgență în satul Pâjorleni, Călărași, „unde a avut o intervenție inadecvată”.

De asemenea, liberal-democrații au solicitat audierea ministrei Justiției cu privire la Raportul Ambasadei SUA privind Drepturile Omului, ce se referă la lucruri grave legate de RM. Raportul a fost transmis Comisiei pentru Drepturile Omului pentru a fi examinat.

De asemenea, PLDM și PSRM au solicitat audierea Guvernatorului Băncii Naționale cu privire la recuperarea mijloacelor financiare fraudate și prezentarea raportului Kroll II.

Socialiștii au solicitat și includerea pe ordinea de zi a subiectului audierii ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, cu privire la desfășurarea examenelor de Bacalaureat. Socialiștii au indicat că din anul trecut nu se văd schimbările solicitate anul trecut de fracțiunile parlamentare.

Nici un subiect nu a fost susținut de plenul Parlamentului pentru a fi inclus în ordinea de zi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților