[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM: Protestele din 7 aprilie 2009 au marcat începutul căderii regimului autoritar
7 Aprilie

„Acum 12 ani, Republica Moldova se scutura de un regim anacronic și autoritar care renunțase la valorile democratice și izolase țara de restul lumii. Protestele din 7 aprilie 2009 au marcat începutul căderii acestui regim. Oamenii au ieșit în stradă ca să-și apere dreptul de a trăi liberi la ei acasă și de a-și construi un viitor demn și prosper”, se arată într-o declarație Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), informează CURENTUL.

„Noi nu uităm acțiunile provocatorilor, infiltrați în mulțime, care au deturnat protestul pașnic, dedându-se la violențe și distrugeri”, adaugă reprezentanții PLDM.

„Noi nu uităm acțiunile violente ale forțelor de ordine asupra manifestanților pașnici. În urma acestor violențe, cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Omorul tânărului Valeriu Boboc nu are termen de prescripție. Noi nu uităm inacțiunile justiției care i-a protejat și continuă să-i protejeze pe cei care au organizat „coridoarele morții” și au torturat sute de tineri în comisariatele de poliție”, comunică liberal-democrații.

PLDM mai spune că a uita asemenea orori înseamnă a admite ca ele să se repete: „Dar cine își uită istoria își subminează dreptul la viitor”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților