[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM: Prin votul celor 74 deputați, Moldova a fost aruncată înapoi
20 Iulie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) susține că astăzi a fost spulberată și ultima speranță pentru a construi un stat democratic bazat pe lege. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, informează CURENTUL.

Tudor Deliu a declarat că, astăzi, prin votul celor 74 deputați, „Moldova a fost aruncată înapoi”. „Dis-de dimineață, venind în Parlament, am avut un sentiment de durere în suflet, când toate străzile adiacente și clădirea Parlamentului era înconjurată de colaboratori ai MAI, ușa centrală – blocată. Noi, PLDM, de la introducerea în prima lectură – am declarat că proiectul contravine prevederilor normelor legale. Schimbarea sistemului electoral în trei minute, prin prezentarea unui raport în Parlament, fără o întrebare și votarea în parte a amendamentelor. Am cerut pauză, dar și aici ni s-a încălcat dreptul ca fracțiune. Fracțiunea PLDM, în semn de protest, a părăsit ședința și a ieșit în fața cetățenilor”, a precizat Deliu.

Potrivit lui, „PLDM va continua să lupte pentru drepturile și libertățile cetățenilor, nu pentru drepturile și libertăților celor care se vor cu orice preț să se mențină la putere”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților