[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM, indignat de atitudinea sfidătoare față de demiterea și desemnarea noilor miniștri: „Guvernul nu este o jucărie”
18 Iulie

Partidul Liberal Democrat din Moldova își exprimă nedumerirea și îngrijorarea față de modul în care PAS înțelege activitatea Guvernului Republicii Moldova.  Suntem îngrijorați de atitudinea adolescentină și sfidătoare atât față de demiterea miniștrilor, cât și față de desemnarea noilor miniștri.
„Nici Președintele Maia Sandu, nici Președintele Parlamentului G rosu, nici Prim-ministrul Recean nu au explicat motivele pentru care au fost demiși 3 miniștri. Este clar că au fost demiși și nu a fost decizia lor de plecare. A fost realizată o evaluare a activității miniștrilor, care a demonstrat că anume acești 3 miniștri au activat ineficient, iar restul miniștrilor au fost eficienți?  Credem că societatea merită să cunoască prin ce miniștrii Alaiba, Bolea și Vragaleva, au fost mai eficienți decât miniștrii Topală, Revenco și Dabija. Care obiective le-au atins miniștrii Alaiba, Bolea și Vragaleva, și care nu le-au atins miniștrii Revenco, Topală și Dabija?”, menționează într-o declarație PLDM.

„Această înțelegere este foarte importantă, în cazul în care se urmărește sporirea eficienței Guvernului, dar nu doar zăpăcirea opiniei publice și simularea actului de guvernare. În acest context, este firesc să cunoaștem, care sunt obiectivele concrete setate pentru miniștrii noi numiți: Spînu, Efros și Perciun. Ce talente și care experiență îi face mai potriviți pentru pozițiile de ministru? În afară de talentul de a-i plăcea dnei Președinte Sandu …Or cetățenii votând pentru PAS nu au votat ca PAS să folosească obraznic Guvernul în scopuri egoiste de grup.

Stimați conducători ai PAS, Guvernul nu este o jucărie în mâinile voastre și nu puteți administra Guvernul după cum vă place. În genere, a guverna înseamnă a face ceea ce trebuie pentru oameni, și nu ceea ce vreți pentru voi. Guvernul este o instituție care aduce claritate și predictibilitate. Iar în mâinile voastre, timp de 2 ani, Guvernul e instituția care sărăcește, minte și aduce probleme. În doar 2 ani guvernarea voastră a costat țara câteva miliarde de euro pierdute de economia noastră; câteva mii de locuri de muncă, pierdute definitiv; și peste 88 000 de oameni plecați din Moldova. Știm că nu putem apela la responsabilitatea voastră și la respectul față de oameni – pentru că lipsesc. Dar țineți cont. Societatea nu e proastă, cum vă doriți să fie. Societatea are capacitatea să observe adevărul chiar și ascuns de nenumăratele titluri generate zilnic de presa subordonată vouă”, atrage atenția formațiunea.

Inapoi la arhiva noutaților