[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM face apel către cetățeni „să pună presiune pe actuala guvernare pentru a o determina să își respecte promisiunile”
21 August

Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a reunit, ieri, într-o ședință extraordinară. Aprobarea declarației privind participarea ACUM la acapararea unor instituții ale statului de către forțele pro-ruse prin intermediul PSRM – a fost principalul subiect, potrivit unui comunicat de presă al partidului. Totodată, PLDM anunță convocarea Consiliului Politic Național, informează CURENTUL.

În același timp, în cadrul ședinței curente, Biroul Permanent Central al PLDM a aprobat o declarație privind situația social-politică de după crearea coaliției de guvernare PSRM-ACUM.

„Sub acoperirea actualei majorități parlamentare, are loc acapararea celor mai importante instituții și structuri ale statului de către partidul pro Putin, condus de Igor Dodon. Contrar angajamentelor asumate, noua majoritate parlamentară încă nu a declanșat procesul de dezoligarhizare și de scoatere din captivitate a statului. Deși a promis să elimine schemele de monopol de pe piață și intermediarii din sistemul energetic, de a îmbunătăți mediul de afaceri și de a crea locuri de muncă acasă cu salarii mai mari, guvernarea înăsprește politica fiscală și împovărează oamenii cu majorări de tarife și scumpiri”, se spune în declarație.

În acest fel, PLDM cere PPDA și PAS„ să se disocieze de acțiunile subversive ale PSRM de politizare a instituțiilor statului și să oprească acest proces de subjugare a Republicii Moldova, demonstrând astfel că nu sunt complici la războiul hibrid, pe care președintele rus Vladimir Putin îi poartă pentru a-și menține dominația politică și economică în spațiul post-sovietic”. „În caz contrar, alegerile parlamentare anticipate vor fi inevitabile”, susțin reprezentanții PLDM.

La finalul declarației, PLDM face apel către toți cetățenii Republicii Moldova „să pună presiune pe actuala guvernare pentru a o determina să își respecte promisiunile și angajamentele asumate privind dezrădăcinarea corupției, îmbunătățirea calității vieții, relansarea economiei și a procesului de integrare europeană”, se menționează în același comunicat.

La reuniune, Biroul Permanent Central al PLDM a decis, de asemenea, convocarea Consiliului Politic Național al partidului pe 24 august 2019.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților