[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM, despre reținerea lui Chiril Lucinschi: „Este un proces politic”
26 Mai

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au comentat reținerea fostului deputat Chiril Lucinschi, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, deputații liberal-democrați îi doresc fostului lor coleg să aibă parte de un proces de judecată public și corect.

Tudor Deliu: „Eu am crezut și voi crede în domnul Chiril Lucinschi. Atunci când a depus mandatul, el a făcut-o conștient. Atunci afirma că nu este vinovat cu nimic. Să intuim că dumnealui avea unele bănuieli, nu își depunea mandatul și avea imunitate parlamentară. Pur și simplu, dumnealui, ca om cinstit, a considerat că justiția trebuie să-și spună cuvântul”.

Maria Ciobanu: „Eu nu cred că domnul Lucinschi este un criminal, categoric nu cred. Timp de doi ani, cât a fost deputat, dacă era adevărat, era să-i fie ridicată imunitatea și era să fie reținut. De fapt din ceea ce au spus reprezentanții CNA, credite neperformante au luat aproape toți deputații din țara aceasta”.

Iurie Tap: „Aceste date care ar fi servit temei sunt cunoscute de ceva timp, cred că de doi ani, și atunci mă-ntreb: De ce n-au fost întreprinse măsurile potrivite la timpul potrivit. Din punctul meu de vedere, este, de fapt, un proces politic și este o intimidare”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților