[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM: Dacă integrarea europeană întârzie, obiectivul întregii clase politice de la Chișinău și al celei de la București trebuie să fie reunificarea
28 Iunie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) afirmă că aderarea la Uniunea Europeană (UE) ar fi o soluție, dar dacă ea întârzie prea mult, obiectivul întregii clase politice de la Chișinău și al celei de la București trebuie să fie reunificarea, informează CURENTUL.

Formațiunea a amintit că, la 28 iunie 1940 Armata Sovietică a invadat Regatul României, ocupând Barasabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța. Aceasta a fost una din urmările Pactului Moltov-Ribbentrop, semnat la 23 august 1939, prin care Stalin și Hitler și-au împărțit teritoriile.

„Acest pact a fost dezavuat și condamnat de comunitatea internațională, l-am condamnat și noi, oficial, dar în cazul nostru el își continuă efectele și astăzi.

Trebuie să acționăm acum! Pentru că mâine s-ar putea să fie târziu. Aderarea la Uniunea Europeană ar fi o soluție, dar dacă ea întârzie prea mult, obiectivul întregii clase politice de la Chișinău și al celei de la București trebuie să fie reunificarea.

Numai nouă ne stă în puteri și numai de noi depinde cum ne vom construi viitorul” – au subliniat liberal-democrații.

Inapoi la arhiva noutaților