[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM cere sancționarea lui Ion Ceban, primarul degrevat al capitalei
16 Octombrie

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), având temei sesizările membrilor de partid din municipiul Chișinău, astăzi, reprezentat de candidatul la funcția de Consilier municipal Chișinău, Elena Triboi și Sergiu Suharenco, a contestat acțiunile ilegale de implicare a funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală în timpul programului de lucru de către Ion Ceban, primar General degrevat al municipiului Chișinău, informează CURENTUL. 

Potrivit PLDM, „la data de 13.10.2023, ora 13:00, la cortul MAN amplasat în sectorul Ciocana pe aleea bd. Mircea cel Bătrân 2, pretorul interimar al Preturii sectorului Ciocana, Silvia Guțu, împreună cu Ouș Veaceslav, secretar al Preturii Ciocana, cu încălcarea legislației făceau agitație electorală în favoarea candidatului MAN la funcția de primar general, Ion Ceban”.

„Pentru utilizarea ilicită de resurse administrative, inclusiv favorizarea sau consimțirea la utilizarea ilegală a resurselor administrative, în perioada electorală, PLDM a solicitat organului electoral din Chișinău să sesizeze Comisia Electorală Centrală pentru sancționarea candidatului Ion Ceban la funcția de Primar General al mun. Chișinău, în condițiile art. 481 din Codul Contravențional, care prevede amendă de la 90 la 300 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a deține anumite funcții sau de a desfășura anumite activități pe un termen de la 3 luni la un an”, au subliniat reprezentanții PLDM.

Inapoi la arhiva noutaților