[ X ]
[ X ]
[ X ]
PLDM a lansat o nouă declarație în adresa PDM
28 Iulie

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, susține că liberal-democrații „au fost „profund impresionați” de faptul că partidul de guvernare, având toată puterea în mâini (preluată abuziv și ilegal!), a decis să reacționeze atât de prompt la solicitarea PLDM”, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Viorel Cibotaru a menționat că PLDM regretă lipsa de capacitate de a comunica (premeditată sau înnăscută) de care dă dovadă PDM.

„În loc să se expună pe marginea unei revendicări globale din solicitarea PLDM, a ales, ca de obicei, să redirecționeze atenția publică de la problemele cu adevărat importante, care pot surveni în urma „ambâțului” de a adopta sistemul mixt, și anume: reevaluarea Acordului de Asociere, retragerea regimului liberalizat de vize, stoparea finanțării Republicii Moldova. Domnilor de la guvernare, am cerut să găsiți mecanisme pentru a relua dialogul cu UE – cel mai important partener de dezvoltare al RM – pe care cu multă îndârjire l-ați compromis, iar una din modalitățile principale ar fi acum retragerea sistemului mixt. Înțelegem că puțin vă pasă de oamenii acestei țări, dacă ați ales să mergeți până în pânzele albe cu modificarea sistemului electoral, în loc să „creșteți Moldova””, a precizat liberal-democratul.

Totodată, Cibotaru a mai venit și cu câteva precizări: „P.S. Că tot ați adus vorba despre „demagogie politică”… Dacă nu ați pledat niciodată pentru schimbarea sistemului electoral, ce vă veni în cap să prostiți oamenii cu uninominalul și apoi cu mixtul? În politică fiecare e pe cont propriu, orice partid are propriul program. Vă suntem atât de simpatici, încât ați decis să realizați promisiunile altui partid?”

P.S.S. Suntem flatați de atenția pe care ne-o acordați, ba chiar o apreciem, dar tot „în mod normal” am vrea să vă împrospătați memoria și să vă amintiți cu câte procente ați acces în Parlament de vă revendicați dreptul de a fi reprezentantul plenipotențiar al cetățenilor RM?”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților