[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „Pentru Moldova” nu va participa la ședința Parlamentului unde se va discuta o moțiune simplă
7 Decembrie

Deputații Platformei „Pentru Moldova” nu vor participa la ședința Parlamentului unde singurul subiect este proiectul moțiunii simple împotriva ministrului Afacerilor Interne. Deputații Platformei consideră că în situația cu care se confruntă Republica Moldova, acesta nu este nici pe departe un subiect prioritar, ba mai mult, îl consideră un simplul „show politic”, care promovează o agendă falsă, transmite CURENTUL.

Deputata Platformei „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan a menționat în cadrul unui briefing că la ultima ședință a Parlamentului au fost gata să discute și să voteze inițiativele legislative importante pentru cetățeni, dar mai mulți deputați au ales să facă scandal și să distrugă bunurile Legislativului. Însă subiectul moțiunii care urmează să se discute astăzi în Parlament nu are nimic în comun cu problemele economice ale țării și nu reprezintă o prioritate pentru cetățeni.

„Ceea ce urmează să se discute astăzi în Parlament nu are nimic în comun cu problemele economice ale țării și nu reprezintă o prioritate pentru cetățeni. Subiectul de astăzi este unul strict politic, un motiv pentru anumiți deputați să facă show, declarații tari care să dea bine la presă, dar care nu va avea nicio finalitate. Proiectul moțiunii nici măcar nu propune demisia ministrului Afacerilor Interne”, a declarat Ruxanda Glavan.

În aceste condiții, ea a anunțat că deputații Platformei nu vor participa la ședința Parlamentului, unde există cu totul alte interese decât rezolvarea problemelor cetățenilor. „Nu dorim să participăm la o agendă falsă, care nu rezolvă problemele cetățenilor, nici măcar problemele politice, dar produc doar zgomot informațional, induc în eroare societatea și nu rezolvă problema”, a declarat Ruxanda Glavan.

De asemenea vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei, Vladimir Vitiuc, i-a acuzat pe autorii moțiunii de duble standarde. Pe de o parte cer demisia întregului Guvern, doleanță formulată chiar la mitingul din centrul Chișinăului, dar pe de altă, abordează demisia unui ministru în parte.

„Din acest punct de vedere, examinarea subiectului privind votul de neîncredere pentru un ministru în parte, pare o joacă de copii. Aceasta nu apropie cu nimic realizarea scopului principal. Nu oferă nimic altceva decât o posibilitate de antrenare a retoricii”, a declarat Vladimir Vitiuc.

Deputații „Pentru Moldova” au amintit că ei pledează în continuare pentru dizolvarea actualului Parlament și au chemat toate partidele parlamentare, care împărtășesc aceleași viziuni, la discuții pe marginea acestui subiect pentru a identifica soluțiile existente. Platforma consideră că este nevoie de stabilirea unei foi de parcurs pentru pregătirea țării de acest exercițiu electoral, pentru a fi asigurate alegeri libere, corecte și în condiții de maximă siguranță pentru sănătatea oamenilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților