[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „Pentru Moldova” a identificat candidatul pentru funcția de prim-ministru și este sigură că va fi creată o majoritate parlamentară care să voteze Guvernul
29 Decembrie

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” a identificat un candidat pentru funcția de prim-ministru și a reconfirmat, într-un briefing de presă, că este gata să-și asume responsabilitatea și să preia guvernarea. Reprezentanții acesteia au anunțat că, în următoarele zile, vor lansa consultări cu deputații pentru a forma o majoritate parlamentară care să voteze pentru un nou Guvern, transmite CURENTUL. 

Reprezentanții Platformei „Pentru Moldova”, Marina Tauber și Sergiu Sîrbu au accentuat astăzi că decizia de a-și asuma responsabilitatea guvernării a fost luată pentru a nu permite aprofundarea crizei economice, sociale și pandemice.

„Noi ne oferim să formăm un nou Guvern tehnocrat, format din profesioniști de înaltă clasă, care să fie condus de un prim-ministru responsabil, experimentat și un bun patriot, pentru care nevoile oamenilor reprezintă o prioritate”, a declarat vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Deputatul a reiterat că partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” nu sunt împotriva alegerilor parlamentare anticipate, doar că acestea trebuie organizate cu maximă responsabilitate. „Noi suntem convinși că aceste alegeri trebuie organizate, dar nu în actuala situație, nu fără un guvern funcțional, nu în plină criză”.

Marina Tauber a avut și un mesaj în limba rusă în care a precizat că decizia de a-și asuma guvernarea vine ca urmare a rugăminților cetățenilor, care le-au cerut acest lucru Partidului „ȘOR”.

„Nu ne este frică de responsabilitate și suntem convinși că echipa de profesioniști își poate asuma responsabilitatea și întreprinde acțiunile necesare pentru a scoate țara din criză”, a dat asigurări Marina Tauber.

Secretarul Platformei „Pentru Moldova”, deputatul Sergiu Sîrbu a menționat că deja s-a decis cine va fi candidatul pe care-l va desemna pentru funcția de șef al executivului, care, la rândul său, împreună cu deputații Platformei parlamentare a pregătit și lista candidaților pentru pozițiile de miniștri.

„Propunerea de a desemna un premier nu este una doar de dragul de a avea o propunere sau de a arunca un nume în spațiul public. Candidatura de prim-ministru pe care o vom desemna este capabilă să vină cu un program de guvernare și o echipă care să rezolve problemele stringente”, a menționat Sergiu Sîrbu.

El și-a exprimat convingerea că va fi formată o majoritate parlamentară care să voteze Guvernul propus de Partidul Politic „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova”, mult mai devreme decât termenul limită prevăzut de Constituție. „Chiar dacă Legea supremă prevede un termen maxim de 45 de zile și cel puțin două încercări, pentru a alege un nou guvern, noi vom depune toate eforturile pentru a finaliza când mai devreme consultările”, a spus Sîrbu.

De asemenea, deputatul Sergiu Sîrbu a anunțat că în zilele următoare vor organiza consultări cu colegii din Parlament, pentru a forma o majoritate parlamentară care să voteze pentru un nou Guvern. „Semnalele pe care le avem deja din partea mai multor deputați, din alte fracțiuni, ne fac tot mai încrezători că Republica Moldova va avea în această perioadă extrem de complicată un Guvern profesionist și cu puteri depline”, a declarat Sergiu Sîrbu.

El a mai precizat că numele candidatului pentru funcția de prim-ministru și lista viitorilor miniștri vor fi făcute publice în timp util, după consultările cu deputații.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților