[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma EU4Moldova.md – lansată
15 Octombrie

Platforma proiectelor finanțate de Uniunea Europeană(UE) în R. Moldova EU4Moldova.md a fost lansată, astăzi, transmite CURENTUL.

Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, a menționat că UE a finanțat peste 1000 de proiecte în R. Moldova.

„Am atins cu aceste proiecte mai mult de jumătate de milion de oameni. Acesta e scopul nostru, să ajutăm și să susținem ceea ce privește munca, viața, educația, cultura, starea localităților cetățenilor. Am fost prezenți în multe domenii, am făcut proiecte în economie, în IMM-uri, am creat mai mult decât 15 mii locuri de muncă, am susținut dezvoltarea întreprinderilor și am susținut organizațiile locale, societatea civilă, ONG-urile, am deschis oportunități pentru tineri. Sunt multe domenii unde susținerea noastră este necesară și suntem gata să oferim această susținere. Vrem să vedem și în continuare că standardele europene vor fi implementate pentru cetățenii R. Moldova. Vom continua activitățile noastre în întreaga țară și vrem să vedem că în toată țara vor avea loc aceste proiecte”, a spus Peter Michalko.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a spus că succesul site-ului va depinde de activismul cetățenilor țării.

„Societatea noastră are preferințe diferite. Nu cred că există în R. Moldova un cetățean care să nu fi beneficiat de școli, grădinițe, spitale, drumuri, poliție, vamă europeană. Acest lucru ne unește pe toți, vrem să trăim ca în Europa și asta e o sarcină pe care trebuie să o realizăm ca societate. Noi cooperăm cu UE, dar trebuie să ajungem și noi la punctul când nu vom fi solicitanți, dar să oferim și noi ceva în schimb”, a spus Nicu Popescu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților