[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „Demnitate și Adevăr” a propus crearea unui front comun între partidele de opoziție
9 August

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr” (PDA) a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că Partidul Democrat din Moldova (PDM)  încearcă să manipuleze opinia publică internațională  a partenerilor externi despre susținerea sistemului electoral mixt de către cetățenii Republicii Moldova,  informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a declarat că tandemul Plahotniuc – Dodon încearcă prin orice metodă să rămână la putere prin diverse manipulări.„Noi am intrat în posesia unor documente pe care le-au trimis partenerilor noștri europeni, o informație denaturată despre realitatea din Moldova, precum că cetățenii susțin schimbarea sistemului electoral. Ei mimează așa zisa susținere a societății”, a declarat Năstase.

Alexandru Suslari, vicepreședintele platformei „DA” a adăugat: „Scrisorile pe care le-au trimis reprezintă o scuipare la adresa instituțiilor europene, întrucât Comisia de la Veneția a scris în recomandări foarte clar că nu e oportună schimbarea sistemului electoral”.

Totodată, Platforma „Demnitate și Adevăr” a propus crearea unui front comun între partidele de opoziție și a îndemnat societatea și diaspora să participe la protestul din data de 17 septembrie, curent.

 Anastasia Borta

 

Inapoi la arhiva noutaților