[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA vine cu o serie de amendamente la politica bugetar-fiscală pentru 2021
8 Decembrie

Fracțiunea parlamentară a Platformei Demnitate și Adevăr (DA) a examinat legea bugetelor și politica bugetar-fiscală pentru 2021 și a venit cu peste 30 de amendamente la acestea, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, șeful fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari a menționat că politica este una anti diaspora, anti agricolă, anti business, anti APL, anti persoane cu dizabilități și anti deponenți ai băncilor R. Moldova.

Deputatul Igor Munteanu a vorbit despre câteva amendamente: „Prin amendamentul nr. 43 considerăm că Guvernul calcă pe bec când anulează scutirea fiscală soțului sau soției, măsura va sporti povara fiscală pentru păturile mai slabe ale societății. Al doilea amendament este legat de antreprenoriat. Guvernul propune limitarea persoanelor fizice de a efectua plăți mai mari de 100 mii lei, în acest fel impune cetățeanul să meargă la bancă și se va impune un nou impozit de 2% pe costul tranzacțiilor. Se dorește și diminuarea cazurilor care pot fi încadrate ca infracțiuni și se percepe înăsprirea pedepsei. De asemenea, se impun taxe suplimentare pentru dobânzile la valorile imobiliare”.

Deputatul Arina Spătaru s-a referit la taxele locale: „Solicităm excluderea art. 34, 41, 50 și 55-64. Modificările vor influența negativ împrumuturile acordate APL pentru investiții. Plafonarea și modificarea taxelor locale contravin cadrului constituțional”.

Deputatul Liviu Vovc a menționat că nu s-a acordat atenția cuvenită cadrelor didactice care au grijă de copiii cu dizabilități și, de asemenea, s-a referit la o schemă privind importul medicamentelor care nu sunt acreditate nici măcar în țara de origine.

Deputatul Stela Macari a menționat că este împotriva prevederii care elimină facilitarea reducerii TVA la importul materiei prime pentru mai multe societăți a oamenilor cu anumite dizabilități.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Alexandru Slusari a menționat că deputații Platformei DA sunt împotriva majorării TVA-ului în agricultură, propun facilități fiscale pentru businessul mic și mijlociu, dar și anularea schemei cu țigările.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților