[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „DA” solicită Guvernului informații cu privire la asigurarea țării cu gazele naturale
3 Iunie

Platforma „Demnitate și Adevăr” constată că prețurile de achiziție a gazelor naturale din Federația Rusă sunt mai mari decât cotațiile mondiale și, în acest sens, solicită Guvernului informație minuțioasă la acest subiect, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase a menționat că subiectul aprovizionării R. Moldova cu gazele naturale rusești este un subiect de conotație politico-electorală și un instrument economic de menținere a separatismului.

„Toate rețelele de gazoducte din Moldova aparțin companiei MoldovaGaz, controlată de concernul rusesc Gazprom, iar construcția gazoductului Iași-Chișinău a fost artificial tergiversată pe parcursul mai multor ani”, menționează Andrei Năstase.

Astfel, Platforma „DA” solicită Guvernului informație minuțioasă și întreprinderea urgentă a măsurilor:

– de asigurare a Moldovei cu gaze naturale din surse alternative celor din Federația Rusă;

– eliminarea obstacolelor juridice în utilizarea rețelelor de gazoducte ale Moldova Gaz, în cazul în care acestea vor fi livrate din alte state;

– capacitatea gazoductului Iași-Chișinău, precum și a termenului estimativ de dare în exploatare a gazoductului și atingerii capacității sale maxime.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților