[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA s-a lansat în campania electorală. Dinu Plîngău: Suntem unica alternativă politică și electorală proeuropeană de centru-dreapta
8 Octombrie

Platforma DA s-a lansat, astăzi, în campania electorală pentru alegerile locale din 5 noiembrie, atât în municipiul Chișinău, cât și în toată țara, informează CURENTUL. 

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a spus că, după ce mulți au crezut că Platforma DA este o construcție politică depășită care nu va mai juca un rol crucial în viața politică a țării, iată că evenimentul de astăzi demonstrează convingător că anume Platforma DA a redevenit într-o scurtă perioadă de timp principala — de fapt, unica alternativă politică și electorală proeuropeană de centru-dreapta.

“Începând cu februarie 2023, am inițiat un proces de consultare cu mai multe partide extraparlamentare de orientare democratică, pro-europeană și unionistă, cu reprezentanții societății civile, a comunității de experți pentru a identifica o alternativă credibilă. Fiind un partid modern, suntem conștienți că trebuie să implicăm în politică și oameni din afara partidelor.

Anume așa înțelege Platforma DA să se manifeste pe plan politic: ca un partid modern al secolului XXI, deschis față de oameni noi, față de sensibilități politice diverse, față de o construcție politică și electorală mai largă, și nu ca un partid închis în sine, un partid al grupărilor, găștilor și al clanurilor”, a declarat Dinu Plîngău.

La rândul său, candidatului din partea Platformei DA la funcția de primar al capitalei, Victor Chironda a spus:

„Aceste alegeri vor fi cele mai importante alegeri după 1990 în Moldova. Pentru că sunt primele alegeri după invazia Ucrainei de către Rusia. Acest eveniment a schimbat total cursul istoriei. Am văzut cum peste noapte, in secolul 21, o țară este călcată în picioare cu brutalitate, cu cruzime, cu cinism și minciună”.

“La aceste alegeri nu votăm borduri si părculețe, floricele și ghirlande, parcuri de distracții, praf în ochi. Votăm pentru viitorul European al Moldovei, pentru orașele noastre ca niște familii cu copii fericiți și în siguranță.

La aceste alegeri votam cu pietrele voturilor noastre în fruntea celor prefăcuți și manipulatori, care vor să deturneze voința poporului de a fi europeni”, a subliniat el

Inapoi la arhiva noutaților