[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA organizează un miting în centrul capitalei, cu ocazia Zilei Independenței
27 August

Membri și simpatizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr, cu ocazia Zilei Independenței R. Moldova, vor merge în marș spre centrul capitalei pentru a depune flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, transmite CURENTUL.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a îndemnat participanții să-și iubească țara, să o cinstească, să fie mândri de familia din care fac parte, să fie mândri de R. Moldova.

„Fiecare dintre voi ați contribuit la întărirea independenței R. Moldova. În cei 5 ani de muncă și sacrificiu civic și politic, ar fi fost suficient pentru toată viața pentru tot ce ați făcut pentru independență. Să iubiți R. Moldova în fiece secundă, R. Moldova nu se stăpânește, dar se iubește”, a spus Andrei Năstase.

Participanții la miting vor merge în marș spre Monumentul lui Ștefan cel Mare pentru a depune flori, ulterior, dacă vor avea permisiunea poliției, vor desfășura un miting în centrul Capitalei.

UPDATE 10:25: Participanții la marș au ajuns în centrul capitalei și urmează să depună flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare.

UPDATE 11.10: Manifestanții s-au deplasat în scuarul Catedralei.

În discursul său, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari a punctat că Independența este posibilă atunci când poporul controlează țara.

„Când a fost anunțată Independența R. Moldova, a fost un stat pentru toți, indiferent de limbă, religie, naționalitate. Toți trăim în pace, dar cu influență din exterior. Noi încă nu suntem stăpânii acestei țări. Platforma DA, indiferent de naționalitate, limbă, religie, am adunat, câțiva ani în urmă, în rândurile noastre, oameni de orice fel și asta e ceea ce reprezintă Platforma. Acum luptăm pentru a fi stăpâni la noi acasă”, a spus Alexandru Slusari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților