[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA nu va înainta un candidat în circumscripția nr. 38
24 Ianuarie

Platforma DA se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, Hâncești, transmite CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, Platforma DA menționează că regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații proprii pentru circumscripția nr. 38, Hâncești, fără coordonare reciprocă.

„Cu toate acestea, considerăm că mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene”, se spune în comunicat.

De asemenea, membrii Platformei punctează că sunt profund convinși că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate.

„Rezultatul lui ne va ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta. Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciți candidați ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parțiale pe circumscripții nu a dat roadele așteptate, ne vom consulta în continuare cu cetățeni asupra opțiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale”, menționează Platforma DA.

Totodată, Platforma DA îndeamnă toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie. „În cazul în care partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat, vom îndemna alegatorii din circumscripția nr.38 să voteze persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare”, se mai spune în comunicatul Platformei „DA”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților