[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA, la 2 ani: „Luptăm pentru o țară în care să vrei să trăiești și vom reuși”
13 Decembrie

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) împlinește, astăzi, doi ani de la fondare și, cu această ocazie, desfășoară Ziua ușilor deschise la sediul formațiunii, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a declarat că,

„E o zi solemnă, importantă pentru Platforma DA și în istoria Republicii Moldova, pentru că a luat naștere alternativa politică viabilă clasei oligarhice de la guvernare”, a declarat liderul Platformei.

Andrei Năstase a subliniat că, la ultimul Congres al formațiunii, au fost înregistrate 36 de organizații, iar între timp au fost create altele noi. „Avem reprezentanții tuturor organizațiilor alături de noi, astăzi, aici”, a precizat politicianul.

Dinu Plîngău, preşedintele Organizaţiei de tineret a Platformei Demnitate şi Adevăr – Tinerii DA, și-a amintit cum a fost fondată Platforma și a subliniat că PDA a fost creată din dorința de a schimba lucrurile în țară.

„Avem o capacitate enormă de mobilizare, având în vedere cele 400 de mii de semnături colectate în timp-record, dar și gestul matur făcut de președintele nostru, Andrei Năstase, în campania prezidențială a demonstrat că în politică există și gesturi de maturitate și că interesul național e mai presus de interesele de partid. Recent am devenit și membri ai cele mai mari familii politice europene – Partidul Popular European, iar noi, organizația de tineret, am făcut un mare pas – am depus cererea de aderare la organizația de tineret a PPE și în scurt timp avem șansa să devenim membri”, a spus Plîngău.

Inga Grigoriu, vicepreședinte al Platformei, a amintit că PDA s-a constituit în urma unui protest de amploare în Capitală, la 13 decembrie 2015, în cadrul căruia cetățenii și-au exprimat dorința de a oferi o alternativă și de a schimba lucrurile în Republica Moldova.

„Noi deja de 2 ani luptăm pentru o țara în care să vrei să trăiești și sunt sigur că vom reuși acest fapt”, a spus Liviu Vovc, vicepreședintele formațiunii.

De menționat că, pe parcursul zilei de astăzi, Platforma DA are ușile deschise pentru toți doritorii să discute cu liderii formațiunii, să viziteze sediul și să chiar să adere la partid.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților