[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA: „La 15.00 vom merge la Prim-ministru și va fi o întâlnire decisivă – nu vom accepta niciun fel de tărăgănare”
14 August

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr (DA) declară că nu stă în spatele protestelor fermierilor din ultimele zile, informează CURENTUL.

„Am fost acuzați că noi suntem organizatorii și stăm în spatele protestelor fermierilor. Mă simt flatat de această afirmație, că eu și colegii suntem organizatorii unor proteste la care participă mii de fermieri. Dacă să analizăm atent, acolo sunt membri ai diferitor partide. Eu un pic cunosc coloristica agricultorilor după partide. Cel mai mult am văzut membri PDM. În general, seceta nu a ales după culoarea politică și a lovit dur pe mai mulți agricultori. Dacă se consideră că Platforma DA poate organiza ieșirea masivă la proteste a agricultorilor din diferite partide, îi privește. Dacă să vorbim în mod foarte serios, organizatorul acestor proteste este actuala guvernare. Neglijența crasă a Guvernului, atitudinea arogantă față de problema despre care s-a vorbit începând cu luna aprilie. Era clar că agricultura va suferi și trebuia să fie găsite atunci, imediat, aceste soluții”, a spus vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui, dacă nu erau aceste proteste nici astăzi, probabil nu s-ar fi luat măsuri și nu ar fi fost fondat grupul ad-hoc de lucru.

„În spatele protestatarilor nu stau partide politice, ci zeci de mii de oameni, arendași, cotași, stau satele RM. Pentru că, dacă în urma insolvenței agriculturii va începe exodul mult mai masiv decât până acum, viitorul RM va fi extrem de sumbru”, a mai spus el.

Alexandru Slusari a mai spus că, Platforma DA este nemulțumită de viteza cu care se mișcă grupul de lucru. „Azi mai mult de jumătate de zi e deja pierdută! Propunerile asupra cărora am convenit ieri trebuie să fie implementate urgent. Am avut intenția să lucrăm de dimineață și să stingem cumva focul, dar, probabil, această intenție este doar a noastră, a Platformei DA. La 15.00 vom merge la Prim-ministru și va fi o întâlnire decisivă – nu vom accepta niciun fel de tărăgănare. Platforma DA nu va permite să fie folosită pentru mimarea dialogului” – a conchis politicianul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților