[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA își consolidează echipa de la Anenii Noi
23 August

Mai mulți aleși locali de la PAS, PLDM, CUB și PSDE de la Anenii Noi au ales să meargă în alegerile locale din 5 noiembrie pe listele Platformei DA. Aceștia se declară dezamăgiți de acțiunile politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali.

Totodată, aleșii locali consideră că, sub paravanul ”reformei administrative”, de a modifica cadrul legislativ pentru a prelua o bună parte a atribuțiilor APL în favoarea Guvernului, ceea ce va duce la subordonarea directă a puterii locale de către guvernare.

„În calitate de aleși locali din raionul Anenii Noi cu viziuni europene și care suntem în opoziție față de actuala coaliție monstruoasă la nivel raional formată din exponenții PAS, PSRM și Șor, analizând acțiunile și inacțiunile partidului de guvernământ suntem îngrijorați de posibilitatea revenirii la putere a grupărilor criminale și a partidelor pro-ruse, lucru care va opri procesul de integrare în Uniunea Europeană. Pentru a nu admite acest lucru e nevoie de consolidare a dreptei europene.

Ne exprimăm îngrijorarea față de situația social-economică din Republica Moldova, cât și de degradarea practicilor și acțiunilor politice manifestate prin corupere a reprezentanților puterii locale de către grupurile oligarhice, cât și de abuzurile unor reprezentanți ai guvernării în raport cu aleșii locali. Odată cu apropierea alegerilor locale, unii reprezentanți ai guvernării actuale tot mai mult recurg la acțiuni care contravin principiilor autonomiei locale și descentralizării administrative. Printre acestea se numără presiuni asupra candidaților din alte partide proeuropene să adere la PAS, iar în caz contrar localitățile respective sunt lipsite de finanțare a proiectelor investiționale, precum și eliminarea din alegeri prin intermediul ANI și altor instituții. Scopul acestor acțiuni este să nu admită apariția unei alternative și consolidarea forțelor proeuropene.

Totodată, există intenții clare, sub paravanul ”reformei administrative”, de a modifica cadrul legislativ pentru a prelua o bună parte a atribuțiilor APL în favoarea Guvernului, ceea ce va duce la subordonarea directă a puterii locale de către guvernare. Toate aceste acțiuni încalcă flagrant legislația națională și angajamentele internaționale ale țării în materie de autonomie locală.

Pornind de la aceste realități, noi, aleșii locali din raionul Anenii Noi, am decis să ne unim forțele în jurul Platformei DA în alegerile locale, pentru a fi o forță mai puternică și pentru a nu admite preluarea puterii locale de către grupuri a căror interes este altul decât interesul oamenilor din Anenii Noi. Platforma DA este un partid cu tradiție de luptă împotriva nedreptății, cu o reputație bună, pro-european, care pledează cu adevărat pentru consolidarea autonomiei locale și descentralizarea reală administrativă, financiară, politică.

Pe această cale invităm aleșii locali din raionul Anenii Noi să adere la grupul nostru de inițiativă.

Îndemnăm aleșii locali din toată țara să ne urmeze exemplul și să pășească pe calea consolidării unei alternative viabile proeuropene”, se spune în Declarație.

Inapoi la arhiva noutaților