[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „DA” începe colectarea semnăturilor pentru convocarea ședinței Parlamentului
7 August

Fracțiunea Platforma „Demnitate și Adevăr” anunță că, începând de astăzi, va iniția procedura de colectare a semnăturilor pentru convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului, informează CURENTUL.

Șefia fracțiunii, deputatul Alexandru Slusari, spune că decizia a fost luată în contextul situației din agricultură. „Republica Moldova se confruntă cu cea mai severă secetă din istoria ei. Ramura riscă să intre în câteva luni în insolvență”.

Prin urmare, Slusari a declarat: „Iată de ce, biroul politic al Platformei DA a împuternicit fracțiunea să inițieze convocarea ședinței extraordinare prin altă cale: la solicitarea a o treime din deputați – 34 din parlamentari”, a precizat deputatul.

„Noi deja am venit și cu propunerea ordinii de zi, pentru că așa sunt rigorile. Noi propunem 3 puncte, printre care: audierea Prim-ministrului, dar și a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului privind situația în agricultură. Totodată, să fie examinată inițiativa Platformei DA prin care noi vom debloca tehnic procedura eliberării certificatelor de forță majoră, iar punctul 3 – instituirea vacanței fiscale pentru unele categorii de întreprinderi, afectate de calamitățile naturale”, a conchis Slusari.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților