[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA: Este nevoie de corectarea semnificativă a actului de guvernare, inclusiv remanieri 
5 August

Este nevoie de corectarea semnificativă a actului de guvernare, care nu poate fi realizată fără remanieri guvernamentale. Declarația a fost făcută, în cadrul unei conferințe de presă, de conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA), informează CURENTUL.

Potrivit acesteia, „întârzierile cu schimbarea mai multor miniștri în situația actuală social-economică și geopolitică prezintă pericol pentru cursul european al țării, care este discreditat prin incompetența, incapacitatea și, pe alocuri, corupția unor demnitari de stat. Lipsa reacției adecvate din partea guvernării poate apropia demisia întregului cabinet de miniștrii”.

„Platforma DA cheamă partidul de guvernare la responsabilitate și dialog cu toate forțele sănătoase ale societății, care susțin cauza europeană și națională, în vederea identificării unității la nivel național, atât de importantă în aceasta situația de turbulență maximă” – au menționat reprezentanții partidului.

Totodată, în contextul împlinirii unui an de guvernare de către majoritatea PAS, Platforma DA a constatat, cu regret, că bilanțul Guvernului Gavriliță și a majorității parlamentare este unul nesatisfăcător și care cel puțin la momentul de față, nu oferă semnale pozitive și perspective privind rezolvarea problemelor fundamentale ale cetățenilor.

„În calitate de partid responsabil care nu se pliază pe un discurs populist, Platforma DA nu acuză guvernarea de toate relele și dificultățile, înțelegând contextul internațional și regional dramatic și consecințele directe asupra situației din Republica Moldova. Chiar mai mult, Platforma DA a apreciat public progresele realizate de către guvernarea actuală la unele capitole și în special pe componenta integrării europene, care s-a datorat inclusiv credibilității conducerii țării în fața partenerilor externi. În același timp, a pune toate dificultățile ce țin de înrăutățirea situației socio-economice pe seama contextului internațional și regional, reprezintă în opinia noastră o formă de eschivare de la răspunderea  politică a majorității actuale” – a menționat conducerea Platformei.

Reprezentanții formațiunii au precizat că, în ceea ce privește bilanțul guvernării actuale, cel mai obiectiv ne vorbesc cifrele, care sunt oferite de  către Biroul Național de Statistică (BNS).

 

Inapoi la arhiva noutaților