[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA convoacă ședința Consiliului Politic Național
6 Noiembrie

Platforma Demnitate și Adevăr va desfășura, mâine, ședința Consiliului Politic Național în cadrul căreia va analiza rezultatele turului I al alegerilor prezidențiale și va trasa sarcinile pe care și le va asuma în continuare partidul. Despre aceasta anunță vicepreședintele Platformei DA, Chiril Moțpan, transmite CURENTUL.

Deputatul punctează că este necesar pentru a se implica în continuare pentru a nu lăsa ca în fotoliul prezidențial „să acceadă cineva care nu merită”.

„Lupta rămâne una aprigă.

Este aceeași luptă în care s-a implicat, de la bun început, Andrei Năstase, cu toată energia pe care și-a demonstrat-o de la primele proteste ale Platformei DA, alături de susținătorii pe care ni i-am făcut pe parcursul anilor. A fost o luptă pe care a purtat-o cu persistență, tenacitate și curaj.

Ca orice luptător, Andrei Năstase și Platforma DA și-au asumat o cauză clară: a ne asigura că vom avea, cel puțin pentru următorii 4 ani, un președinte corect și incoruptibil, un președinte care să-și iubească țara și cetățenii, un președinte care să ne reprezinte cu onoare și demnitate”, scrie pe o rețea de socializare, Chiril Moțpan.

Politicianul mai menționează că vor pune cauza națională mai presus de interesele de partid și o vor susține în turul II pe Maia Sandu.

„La turul al doilea din 15 noiembrie al alegerilor prezidențiale, avem posibilitatea să scăpăm țara din mâinile celor care o capturează din nou. De aceea, fiecare e chemat să se implice, în măsura în care va putea: prin vot, prin voluntariat, prin discuții cu prietenii, cunoscuții și necunoscuții.

Avem nevoie de o mobilizare și mai intensă decât în turul întâi – altfel Dodon și clica lui vor jubila, așa cum au jubilat în 2016, profitând de pasivitatea și supărările unora. Nu trebuie să-i dăm această satisfacție.

Nu ne putem permite asta, când de voturile noastre depinde un lucru esențial: dacă în funcția de președinte va ajunge cineva demn să ne reprezinte sau cineva care se umilește și se compromite în fiecare zi, umilindu-ne și compromițându-ne și pe noi și condamnându-ne la o criză fără ieșire”, mai scrie Chiril Moțpan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților