[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA cere, urgent, soluționarea mai multor probleme cu care se confruntă veteranii
1 Martie

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) este alături de veteranii care au luptat în războiul de pe Nistru în anul 1992 și cere guvernării să întreprindă mai multe acțiuni pentru rezolvarea urgentă a problemelor cu care ei se confruntă, informează CURENTUL.

Reprezentanții Platformei au emis o declarație publică, prin care susțin că regimul oligarhico-mafiot insultă și dezbină veteranii.

„Ei au mers să apere țara, cu arme în mâini, dar trădătorii și hoții au furat-o și au lăsat eroii războiului pe drumuri. Actuala clasă politică a depășit orice limită a bunului simț”, menționează Platforma DA, precizând că este și va fi alături de veteranii de război.

Astfel, Platforma DA cere, în mod urgent:

-Majorarea pensiei pentru vechime în muncă și a pensiei pentru invaliditate;

-Scutiri la medicamente și la serviciile medicale;

– Scutiri la serviciile comunale;

-Cinstirea sacrificiului, prin elaborarea unei legi cu participarea veteranilor, și altele.

Totodată, Chiril Moțpan, secretarul Platformei Da, a spus că reprezentanții formațiunii se vor afla mâine în mai multe localități pentru a comemora eroii căzuți pe câmpul de luptă.

Moțpan a mai spus că, dacă atunci – acum 25 de ani în urmă, conducerea de la Chișinău ar fi întreprins măsurile necesare, atunci nu s-ar fi ajuns la război și astăzi lucrurile ar fi arătat altfel.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților