[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA cere scoaterea din cursa electorală a partidului ”Șansa”
23 Octombrie

Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, candidat pentru primăria Ialoveni, a solicitat Comisiei Electorale Central să scoată din cursa electorală Partidul „ȘANSA”, informează CURENTUL.

Liviu Vovc spune că a primit un pliant de la reprezentanții unui alt partid în timp ce făcea campanie.

„Cei de la „ȘANSĂ” împart pliante printate pe care se menționează „TIPĂRIT LA ECHIPAMENT TEHNIC PROPRIU. PARTIDUL ȘANSĂ”. O astfel de opțiune de tipărire a pliantelor este permisă DOAR pentru candidații independenți care nu și-au deschis cont electoral.

Partidele politice sunt OBLIGATE să facă toate materialele de agitație electorală doar din fondul electoral.

În acest sens partidului sus-menționat, eludând legea, își finanțează ilegal campania electorală, fără a face achitările de pe contul „fond electoral””, spune Vovc.

După ce a sesizat ilegalitatea, împreună cu juriștii, Liviu Vovc, a scris contestație la Comisia Electorală Centrală cu solicitarea de a sancționa concurentul electoral.

„Pentru astfel de ilegalitate a fost scoasă Tauber din cursa electorală. Dar văd că nu le-a fost de învățătură și continuă în aceeași manieră.

P.S. noroc de semnătură electronică că am putut transmite contestația online, fără a face un drum de la Ialoveni până la Chișinău.

P.P.S. în același timp, îndemn concurenții, care se declară proeuropeni, să înceteze măcar în perioada electorală felicitările cu plicuri. Acest lucru cade sub incidența coruperii alegătorului și folosirea resurselor administrative. Dacă se mai repetă, voi fi nevoit să sesizez CEC și pe marginea acestor cazuri”, spune Vovc.

394018558_867399441418930_2868123990559331184_n-782x1024

Inapoi la arhiva noutaților