[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA cere includerea pe ordinea de zi a Parlamentului moțiunea simplă asupra activității MAEIE
3 Martie

Platforma DA cere includerea repetată a moţiunii simple asupra politicii și activității Ministerului de Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova pe agenda plenului Parlamentului Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

În acest sens, astăzi, 3 martie 2020, vice-preşedintele Parlamentului, preşedintele fracţiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a depus un demers adresat Biroului permanent al Parlamentului şi preşedintei Zinaida Greceanîi.

„Având în vedere carențele grave din activitatea Ministerului de Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, deputații semnatari ai prezentei moțiuni simple, cerem în mod de urgență inițierea următoarelor măsuri:

1) Audierea Ministrului de Externe și Integrării Europene în legătură cu poziția Ministerului care se referă la evenimentele din 1992.

2) Audierea Ministrului de Externe și Integrării Europene în legătură cu politica externă ce se referă la obiectivul nostru de integrare europeană și reconfirmarea obiectivului și aspirațiilor noastre de aderare la spațiul comunitar.

3) Solicităm să fie aduse explicații deputaților, veteranilor de război, cât și întregii societăți vis-a-vis de poziția Republicii Moldova pe plan internațional față de problema Regiunii Transnistrene și implicit față de conflictul de pe Nistru”, se spune în demers.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților