[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA cere implicarea premierului Natalia Gavrilița în rezolvarea crizei de la „Franzeluța”: Este ultima picătură
22 Aprilie

Platforma DA a emis o declarație prin care cere demisia imediată a directorului Agenției Proprietății Publice și implicarea directă a premierului Gavriliță în rezolvarea crizelor de la „Franzeluța” și „Metalferos”. „Scandalul de la întreprinderea strategică cu capital majoritar de stat SA „Franzeluța” ar trebui să fie ultima picătură în cazul unor schimbări cardinale în cadrul Agenției Proprietății Publice”, afirmă Platforma DA, citată de CURENTUL.

Formațiunea menționează că, din cauza unor decizii netransparente și dubioase sub aspect juridic, precum și a lipsei de comunicare, activitatea întreprinderii care asigură cu produsele de panificație aproape jumătate din populația R. Moldova a fost stopată pentru câteva ore. Mai mult, criza a izbucnit într-o perioada dificilă sub aspectul securității alimentare și a creșterii galopante a prețurilor la produsele alimentare.

„Din păcate, Platforma DA constată că pe parcursul a 8 luni am asistat la mai multe scandaluri în cadrul APP și am fost martorii lipsei de progres în administrarea proprietății de stat. Agenția este condusă în realitate de un grup de persoane din anturajul unui fost director APP, afiliat lui Plahotniuc, care are o influență enormă asupra actualui șef al instituției. Dezastrul de la „Metalferos”, situația de la „Franzeluța”, distrugerea continuă a proprietăților Republicii Moldova de pe litoralul Mării Negre, lipsa de transparență în tranzacțiile de pe piața gazelor între „Energocom”, „Moldova Gaz” și „Termoelectrica”, dar și alte cazuri de rezonanță negativă denotă multiple carențe de managment în cadrul Agenției Proprietăți Publice, care gestionează peste 700 întreprinderi de stat”, se mai spune în declarația PDA.

În acest context, Platforma DA cere demisia imediată a directorului Agenției Proprietății Publice și implicarea directă a premierului Natalia Gavriliță în rezolvarea crizelor la SA „Franzeluța” și „Metalferos”.

Inapoi la arhiva noutaților