[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA cere demisia ministrului Voicu, a directorului SIS și convocarea CSS
7 Octombrie

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea Consiliului Suprem de Securitate (CSS) și demisia ministrului de interne, Pavel Voicu, dar și a directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Esaulenco, în contextul răpirii de azi dimineață a polițistului din cadrul IP Florești de către structurile de forță transnistrene, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a făcut un apel către cetățeni, instituțiile internaționale și partenerii strategici ai R. Moldova.

„Lipsa de reacție a MAI, SIS și a Președintelui țării demonstrează că instituțiile abilitate sunt lipsite de autoritate și nefuncționalitate. Acest lucru are abordări iresponsabile și periculoase ale Președintelui Dodon în problematica transnistreană.

Facem apel către partenerii de dezvoltare a R. Moldova și instituțiile internaționale ca prin mijloacele care dispun să intervină pe lângă Federația Rusă pentru a elibera polițistul imediat și necondiționat.

Cerem convocarea CSS, demisia ministrului Voicu și directorului SIS, în caz contrar fracțiunea parlamentară a Platformei DA are mandat deplin să ceară convocarea Biroului permanent a Parlamentului și ședința legislativului în vederea examinării moțiunii împotriva ministrului de interne și a votului de neîncredere a directorului SIS”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, Andrei Năstase a punctat că miza transnistreană este una extrem de mare în contextul alegerilor.

„Fac apel către toți cetățenii să fim vigilenți pentru cine dăm votul. Platforma DA va face tot ce-i posibil ca experiența anilor trecuți privind alegerile, transportul organizat la secțiile de vot să fie curmată”, a mai spus Andrei Năstase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților