[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA a oferit detalii despre unul dintre organizatorii cei mai activi ai protestelor fermierilor
13 August

Platforma DA se declară solidară cu fermierii care protestează masiv și-și cer drepturile legale de a fi susținuți în fața pericolului insolvabilității, informează CURENTUL.

„Ei nu pot fi lăsați să se descurce pe cont propriu în situația de criză survenită în urma calamităților naturale! Este revoltător faptul că ministrul agriculturii, Ion Perju, insinuează că protestatarii nu ar fi calificați și chiar acționează teleghidați în stare de ebrietate. Protestele fermierilor sunt pe deplin justificate, iar cei care protestează sunt sarea și pâinea acestui pământ” – scrie conducerea Platformei DA, pe o rețea de socializare.

În context, sursa a oferit detalii despre unul dintre organizatorii cei mai activi ai protestelor – Andrei Dînga:

„Andrei Dînga spune că agricultorii din centrul și sud-estul Republicii Moldova, zone afectate cel mai mult de secetă, își asumă dreptul să protesteze în mai multe locații din țară în legătură cu situația dezastruoasă din sectorul agricol din cauza calamităților naturale. Protestatarul consideră că acțiunile întreprinse de Guvern privind situația dramatică creată în sectorul agricol sunt total ineficiente și propune „măsuri constructive care cu adevărat pot stabiliza situația macroeconomică a sectorului agricol și vor da o gura de aer agricultorilor afectați de condițiile climaterice ostile”.

Andrei Dînga este un antreprenor în domeniul agricol, fiind economist de profesie, care a candidat în alegerile parlamentare în circumscripția nr.36, Ștefan-Vodă din partea blocului ACUM, Platformei DA. Atunci el își argumenta decizia prin faptul că Ștefan Vodă este orașul său natal în care a crescut și s-a format ca personalitate și cunoscând situația economică din agricultură datorită activității și experienței acumulate în crearea unei gospodării agricole cu tehnologii avansate, are capacitatea de a-și realiza ideile inovatoare cu insistență, curaj de a lupta pentru adevăr, bun simț și demnitate.

Andrei Dînga și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice de la București, perfecționându-se în Marea Britanie la West Sussex-Chichester College. A activat mai mulți ani în Marea Britanie și a revenit în Republica Moldova pentru a investi în agricultură”, a mai scris Platforma.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților