[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „DA” a depus o nouă sesizare la CCM pentru examinarea constituționalității regimului stării de urgență
28 Aprilie

Deputații Platformei „Demnitate și Adevăr” au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită examinarea constituționalității privind regimul stării de urgență, de asediu și război, transmite CURENTUL.

Potrivit deputaților, pe parcursul stării de urgență au fost comise mai multe abuzuri din partea forțelor de ordine prin aplicarea amenzilor nejustificate și destul de mari.

„Știu că ați fost nedreptățiți. Știu că ați fost amendați cu sume care depășesc cuantumul pensiei pentru doi sau chiar trei ani, fără să vă dovedească vinovăția.

Știu că și agenții economici au fost vânați și obligați să achite amenzi usturătoare de zeci de mii de lei pentru fapte neprobate, doar pentru a aduna cu orice preț bani la bugetul sărăcit de tâlhari!

Știu că termenul de examinare a dosarelor de 72 de ore afectează grav un proces echitabil și a fost impus de o decizie ilegală a CSE.

Iată de ce am decis să fundamentăm o Sesizare către Înalta Curte, Sesizare depusă deja, prin care solicităm examinarea constituționalității prevederilor art. 76.1 Cod contravențional, art. 4 alin. (2) din Legea nr. 212 din 24 iunie 2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război și a pct. 4-11, 22-40 și 45 din Dispoziția nr. 4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale”, menționează deputatul Vasile Năstase.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților