[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma DA a depus o contestație la CEC pe numele lui Ion Ceban. Dinu Plîngău: Nu și-a suspendat activitatea de primar
17 Octombrie

Platforma DA a depus o contestație la CEC pe numele lui Ion Ceban pe motiv că edilul nu și-a suspendat activitatea, așa cum prevede legislația. 

„Primăria este coruptă, dacă mergeți pe bdul Stefan cel Mare și orice colț al Chișinăului și o să întrebăm oamenii, a fost transformată Primăria Capitalei într-un partid politic, raspunsul va fi unul afirmativ: Da, Primăria a fost transformată într-un partid politic. Ion Ceban nu are nicio șansă în instanța de judecată, dar, totodată, în această cursă electorală el a încălcat legea de foarte multe ori”, a menționat președintele Platformei DA, Dinu Plîngău.

„Vom merge direct la CEC și vom depune astăzi niște contestații pentru faptul că Ion Ceban în această cursă electorală a folosit resursa administrativă, a încălcat art. 16 din Codul Electoral, nu  s-a suspendat din funcția de primar așa cum prevede legislația electorală și toate aceste încălcări ale legii le vom pune la dispoziția instituțiilor statului, pentru că aceste alegeri să nu fie de o manieră sovietică, să nu fie folosite resursele administrative, să nu fie folosită ștampila Primăriei. În aceste alegeri, toți concurenții electorali trebuie să fie pe poziții de egalitate.Noi avem probe concrete cum Ion Ceban a încălcat legislațiaelectorală.Suntem singurii care am respectat toate condițiile, pe alocuri aiurite ale noului Cod Electoral”, a adăugat liderul platformei DA.

Inapoi la arhiva noutaților