[ X ]
[ X ]
[ X ]
Platforma „Agenda Comună” cere guvernării „o pauză” în votarea finală a Codului electoral 
29 Noiembrie
Reprezentanții Platformei „Agenda Comună”  – constituită de opt partide politice, în cadrul unui briefing de presă, s-au pronunțat împotriva modificărilor la Codul electoral, ce urmează a fi aprobate de Parlament în lectură finală în scurt timp, informează CURENTUL.
Ei au atenționat despre faptul că modificările sunt aprobate în mare grabă și multe prevederi sunt foarte vagi, lăsând loc de interpretări. Potrivit lor, votul final al trebui pus pe pauză și să fie organizate noi consultări asupra proiectului noului Cod electoral.
„Guvernarea a decis să aprobe Codul electoral fără consens larg. Deși, urmare a adresării noastre, Comisia de la Veneția a emis o recomandare care spune foarte clar că trebuie să existe consens larg – și între partidele din Parlament, și cu cele extraparlamentare.
Guvernarea, însă, nu caută acest consens, ci caută soluții de convingere”, a declarat Vlad Bătrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor.
Astfel, Vlad Bătrîncea a reiterat apelul Platformei „Agenda Comună” de a lua „o pauză consistentă” în procesul de vot a modificărilor Codului electoral.
„Este nevoie de discuții consistente, cu toate partidele și cu cetățenii. Fără consens larg, aprobarea Codului electoral e o provocare.
Noi nu putem spune că avem mari speranțe, dar mai face încă un apel către guvernare: Să luăm o pauză și să avem discuții asupra modificărilor la legislația electorală!”, a subliniat politicianul.
Totodată, vicepreședintele Parlamentului a precizat că votarea în lectură finală a noului Cod electoral este inclusă în agenda ședinței Parlamentului ce va avea loc peste 2 zile.
Inapoi la arhiva noutaților