[ X ]
[ X ]
Platforma Achizitii.md introduce taxa pentru utilizare: „Avem două alternative – ori închidem proiectul ori recuperăm cheltuielile”
26 Noiembrie

Începând de astăzi, 26 octombrie, platforma Achizitii.md introduce taxa pentru utilizarea în valoare de 25 lei la depunerea ofertelor comerciale. Tariful se face pentru fiecare lot, la toate tipurile de achiziții, inclusiv cele de valoare mică, la cererea ofertelor de preț și licitația deschisă.

Conectați de reporterul CURENTUL, reprezentanții Achizitii.md au justificat implementarea acestor taxe:

„Compania noastră, mai bine de 4 ani dezvoltă o platformă electronică. Pe parcursul acestei perioade, am investit în ea mai mult de 2 milioane de lei, însă nu am primit nici de la conducerea țării, nici de la alte instituții rambursarea costurilor, cel puțin pentru asistență tehnică și deservire. Atunci când perioada de investire s-a finalizat, au rămas două alternative: închiderea proiectului sau găsirea soluțiilor care vor permite să recuperăm cheltuielile actuale. Noi am ales a doua opțiune”, au comunicat reprezentanții.

Potrivit lor, aceste reforme urmau să fie puse în practică din luna martie, însă din cauza pandemiei, procesul s-a amânat.

„Noi am continuat să investim până în prezent, dar în continuare nu mai avem această posibilitate. Dorim să transformăm platforma în una mai bună și mai comodă pentru utilizatori. Pentru aceasta se introduc noile tarife”, au adăugat ei.

La momentul actual, platforma deține 10 389 de achiziții active. Valoarea tenderelor variază în dependență de tipul acestora:

Achizițiile de mică valoare sunt până la 200 000 lei fără TVA bunuri/servicii și până la 250 000 lei fără TVA lucrări.

Cererea ofertelor de preţ cuprind între 200 000 – 800 000 lei fără TVA bunuri/servicii și 250 000 – 2 mln lei fără TVA lucrări.

Licitațiile deschise sunt de la 800 000 lei fără TVA bunuri/servicii și de la 2 mln lei fără TVA lucrări.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților