[ X ]
[ X ]
[ X ]
Planurile Șefei Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu: „Ne propunem să facem mai multe activități la nivel local”
1 Ianuarie

Șefa Biroului Relații cu Diaspora, Olga Coptu, menționează că a avut un an plin cu de toate, și speră că anul 2018 va fi unul în care să se reușească mai mult pentru cetățenii plecați din țară.

Solicitată de CURENTUL, ea ne-a spus cum a decurs acest an.

„Anul care se scurge a fost un an plin cu de toate. În linii generale, a fost un an bun, în care relația cu diaspora a cunoscut o dinamică pozitivă în sensul noilor parteneriate, constituirii Grupurilor de Excelență ale Diasporei, programe și proiecte noi. Atât în plan personal, cât și profesional a fost un an al provocărilor, care a adus cu el idei din afară, oameni noi plini de entuziasm și proiecte inedite pentru Moldova. Am reușit să realizăm mai multe programe pentru diasporă, datorită persoanelor din echipa Biroului Relații cu Diaspora, oameni dedicați cu care este mult mai simplu să reușești. Pentru mine contează faptul că am alături o echipă de suflet”, a spus Olga Coptu.

De asemenea, șefa BRD ne-a spus care au fost ratările și succesele anului.

„În 2017, echipa BRD a reușit să organizeze pentru diasporă, programe guvernamentale noi – Crăciun cu DOR de casă, Bienala Diasporei, dar și aprobarea a două Hotărâri de Guvern importante, precum planul pentru (re)integrare a cetățenilor reîntorși de peste hotare și Mecanismul de coordonare a politicii de stat în domeniul diasporei, migrației și dezvoltării. Ratări? Bineînțeles că au fost și din astea, nu reușim să ajungem la toți membrii diasporei, cu programele și informația noastră, nu avem posibilitate materială să răspundem la o bună parte din solicitările diasporei cum ar fi: costume naționale, simbolistică de stat sau materiale didactice. Însă, vă asigur că întreaga echipă depune efort pentru a ajuta acolo unde implicarea noastră poate face diferență”, a precizat ea.

Olga Coptu își propune să lărgească spectrul de activitate la nivel local.

„Sperăm că 2018 va fi un an în care să putem face mai multe pentru oamenii noștri din afara țării. Avem elaborat conceput unui nou Program „DAR” – Diaspora Acasă Reușește – pe care îl vom lansa în curând. De asemenea, ne propunem să facem mai multe activități la nivel local, pentru care va trebui să mergem în toată Moldova ca să lucrăm împreună cu reprezentanții APL la integrarea migrației în planurile de dezvoltare locală, în strategiile și activitatea lor. Astfel, cu toții vom contribui la valorificarea potențialului acestui fenomen”, a mai spus Olga Coptu.

Cristina Parfeni

Republicat din 29 decembrie 2017.

Inapoi la arhiva noutaților