[ X ]
[ X ]
[ X ]
Planurile MEI pentru dezvoltarea sectorului privat. ÎMM din turismul local conectat la cel internațional, crearea Centrului de cercetare și dezvoltare ZEL „Bălți” și altele
26 Iulie

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a inclus în Strategia sectorială de cheltuieli pentru 2021-2023 în dezvoltarea sectorului privat noi politici, care vor fi implementate începând cu 2021, transmite CURENTUL.

Astfel, MEI va asigura mentenanța Sistemului Informațional Automatizat de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive, câte 1 mln. lei până în 2023.

De asemenea, va fi asigurată dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție ale parcurilor industriale, 30 mln. lei total.

Va fi dezvoltată infrastructura antreprenorială în cadrul zonelor economice libere, dar și va fi creat și dezvoltat Centrul de cercetare și dezvoltare ZEL „Bălți” (5 mln. euro).

MEI va elabora și implementa un program de sprijin pentru digitalizarea și automatizarea proceselor de producere a ÎMM și un program de dezvoltare și conectare a ÎMM din domeniul turismului rural la industria turistică națională și internațională.

Detalii mai jos:

4

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților