[ X ]
[ X ]
[ X ]
Planul privind reducerea riscurilor în domeniul spălării banilor va fi publicat în Monitorul Oficial
12 Octombrie

Planul de acţiuni privind reducerea riscurilor în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului pentru anii 2017-2019 va fi publicat mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Documentul aprobat de Executiv a fost elaborat în contextul încheierii procesului de evaluare naţională a riscurilor în domeniul spălării banilor şi finanţării terorismului şi definitivării Raportului de evaluare naţională în acest sens.

Măsurile propuse în vederea realizării obiectivelor principale ale planului de acţiuni vizează: îmbunătăţirea cadrului legal, identificarea şi reducerea riscurilor sectoriale, întreprinderea măsurilor de identificare a beneficiarului efectiv, îmbunătăţirea supravegherii, reducerea tranzacţiilor cu numerar. Alte acţiuni se referă la cooperarea interinstituţională, cea internaţională, asigurarea tehnică a organelor de ocrotire a normelor de drept, procurorilor şi judecătorilor în domeniul investigaţiilor financiare paralele şi recuperării veniturilor provenite ilicit.

Perioada de implementare a planului constituie trei ani, cu acoperire parţială din resursele atrase în cadrul proiectelor de asistenţă tehnică externă, precum şi în limitele bugetelor instituţiilor vizate.

Sursa: moldpres.md

Inapoi la arhiva noutaților