[ X ]
[ X ]
[ X ]
Planifici să te scalzi de Bobotează? Iată poziția oficială a autorităților!
19 Ianuarie

Pe 19 ianuarie creştinii ortodocşi din Moldova sărbătoresc Boboteaza. Conform tradiţiei, credincioşii se scaldă în apa sfinţită a râurilor şi lacurilor, comemorând astfel botezul lui Isus în râul Iordan, dar şi pentru a se spăla de păcate. Autorităţile tratează cu scepticism obiceiul înrădăcinat, transmite CURENTUL.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc, conducerea capitalei nu amenajează puncte pentru scăldat.

„Chiar e interzis şi nici nu se acceptă. Asta o spun cei de la Direcţia Sănătăţii. De aceea, nu vor fi întreprinse acţiuni consacrate sărbătorii”, a spus Brânzaniuc.

În acelaşi timp, Inspectoratul General de Poliţie declară că nu sunt prevăzute penalizări, pentru cei care totuşi vor decide să se scufunde în apele din Moldova.

„Nu există sancţiuni pentru scăldat. În preajma râurilor şi a lacurilor sunt instalate plăcuţe care interzic scăldatul, în scopul de a preveni posibilele contaminări cu bacterii sau riscul de înec. Totuşi, aceste atenţionări sunt mai mult de recomandare şi nu au caracter ultimativ”, a declarat Daniel Mazepa, specialist principal de la Direcţia Generală Securitate Publică.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților