[ X ]
[ X ]
[ X ]
Plahotniuc a dezvăluit strategia pentru anul 2018. E vorba de o nouă coaliție pro-europeană!
5 Aprilie

Coordonatorul Coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu Europarlamentarul Norica Nicolai, membru al Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuţiilor, Vlad Plahotniuc i-a prezentat Noricăi Nicolai strategia Coaliţiei pentru anul 2018 în ceea ce priveşte parcursul european al ţării noastre.

„Strategia noastră este simplă: o nouă coaliţie pro-europeană în 2018, securizarea şi dezvoltarea ţării, consolidarea parteneriatelor cu Uniunea Europeană. Vă solicit în continuare sprijinul în UE, mai ales pentru a discuta la rece şi cu opoziţia. O nouă coaliţie pro-europeană va asigura continuitatea reformelor şi va împiedica devierea de la cursul european. Nu ne putem permite să dăm înapoi – dezvoltarea ţării trebuie să fie mai presus de orgoliile personale”, a declarat liderul Vlad Plahotniuc.

La rândul său, europarlamentarul Norica Nicolai a arătat faptul că la Bruxelles se simte deja faptul că Moldova este în plin proces de reforme, care contribuie în mod decisiv la drumul european al acestei ţări. Totodată, Nicolai a menţionat faptul că alegerile din toamnă vor fi un prim punct important din punct de vedere al transparenţei şi al alegerilor democratice fără influenţele propagandistice ale Rusiei. Aceasta a arătat faptul că Republica Moldova este stat suveran şi are dreptul să decidă în ce mod îşi alege reprezentanţii în Parlament. De asemenea, Norica Nicolai a precizat că este important ca aceste alegeri să fie făcute într-un mod cât mai corect, iar viitorul Legislativ să fie unul dedicat continuării parcursului european.

În cadrul întrevederii, liderul Coaliţiei a adus în discuţie progresul implementării reformelor, creşterea economică pe care Republica Moldova a înregistrat-o în ultimii doi ani, reforma din instituţiile administraţiei publice centrale, debirocratizarea şi atenţia pe care o acordăm agendei cetăţenilor în implementarea reformelor.

plahotniuc1

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților