[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL și-a anunțat plecarea din coaliția de guvernare
26 Mai

Partidul Liberal (PL) a decis să părăsească Coaliția de guvernare. Decizia a fost luată acum câteva minute, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Republican și a fost anunțată de liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, informează CURENTUL.

Mihai Ghimpu a declarat că, Consiliul Republican a susţinut decizia Biroului Politic de a părăsi majoritatea parlamentară.

„Această coaliţie ne-a costat foarte mult, inclusiv şi pierdere de imagine, şi sănătate, şi nume. Am acceptat această coaliție pentru a evita alegerile anticipate, dar, din păcate, timpul arată că nu am fost apreciați nici de cetățeni și nici de colegii de coaliție. Noi nu vrem să murim definitiv, ne-am asumat visul de aur al multor generații – Unirea, pentru a pune capăt acestor nedreptăți, pe care le-au adus pe acest pământ ocupanții și ne-au împărțit. Asta a fost și rămâne scopul PL, iar pentru a putea duce la bun sfârșit acest obiectiv, atunci când se lovește pe nedrept – punem punct”, a declarat Ghimpu.

Potrivit lui Ghimpu, decizia vine după ce Primarul general al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reţinut de procurorii şi ofiţerii CNA în dosarul parcărilor cu plată. „Chipurile luptă cu corupţia, dar luptă cu PL”, a precizat el.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților