[ X ]
[ X ]
[ X ]
Piesa lui Gheorghe Urschi „Testamentul” – pusă în scenă de minori aflați în detenție
19 Iulie

Piesa lui Gheorghe Urschi „Testamentul” va fi pusă în scenă într-o versiune nouă de către minori aflați în detenție, în cadrul celei de-a VIII-a ediție a Festivalului Interpenitenciar „Evantai Cultural”, transmite CURENTUL.

Festivalului Interpenitenciar „Evantai Cultural” se desfășoară în fiecare an în sistemul penitenciar. În cadrul evenimentului participă toate instituțiile penitenciare,transmițându-se fanionul de la o instituție la alta pe tot parcursul anului.

Contactată de reporterul nostru, directorul penitenciarului nr. 10 Goian, Liuba Jignea-Suveica a spus că scopul organizării festivalului interpenitenciar este de a integra ulterior minorii aflați în detenție în societate, evenimentul fiind parte a programelor cultural-educative care se desfășoară în sistemul penitenciar.

„Evenimentul va avea loc sub egida Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, cu suportul SC „IUVAS” SRL la Teatrului Municipal de Păpuși „GUGUȚĂ” (str. Maria Drăgan, nr.1.), în cadrul Festivalului Interpenitenciar „Evantai cultural”, ediția a VIII-a, cu genericul „Creativitatea nu are margini”. La eveniment sunt așteptați reprezentanți ai autorităților publice centrale și municipale, ai societății civile, persoane pasionate de arta teatrală, părinții și apropiații minorilor aflați in detenție cât și alți minori din penitenciare și copii din centre de plasament și tabere de vară”, a spus directorul penitenciarului Goian.

Minorii care vor prezenta piesa „Testamentul” au vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Potrivit directorului penitenciarului nr.10 Goian, Liuba Jignea-Suveica aceasta nu este unica activitate culturală la care participă minorii din penitenciare. Pe parcursul anului aceștia organizează prezentări pentru 1 septembrie, toamna de aur, sărbătorile de iarnă și cele de Paști.

Evenimentul va avea loc pe 19 iulie, la ora 11:00 la Teatrului Municipal de Păpuși „GUGUȚĂ” (str. Maria Drăgan, nr.1.). Intrarea este liberă.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților