[ X ]
[ X ]
[ X ]
Piaţa din sectorul Râşcani al Capitalei a fost închisă. Ce s-a întâmplat cu cei peste 100 de comercianți?
27 Februarie

La data de întâi februarie 2018, Piața Bogdan Voievod din sectorul Râșcani al Capitalei a fost închisă. În locul ei va fi construit un bloc locativ.

Solicitat de CURENTUL, vicepretorul interimar al sectorului Râșcani, Roman Andrieș, a declarat că circa 100 de vânzători care activau în cadrul pieții și-au mutat marfa în alte locuri amenajate pentru comerț.

„Începând cu data de întâi februarie 2018, la cererea extremă a administratorului pieții, a fost întreruptă notificarea cu privire la comerț, fosta autorizație. Oamenilor care activau acolo, le-au fost oferite locuri de comerț la Calea Basarabiei, deoarece cererea extremă a fost depusă de persoana juridică care administrează și piața de pe Calea Basarabiei. De asemenea, unor comercianți le-au fost dispuse spații de lucru în incinta Centrului Comercial „Soiuz”, iar alții și-au identificat spații pentru activitate proprie sua în arendă”, a declarat Roman Andrieș.

Concomitent, șeful Direcției Relații cu Publicul al Primăriei Chișinăului, Vadim Brânzaniuc, ne-a comunicat că în locul pieții va fi construit un complex locativ. Spațiul va fi delimitat în trei zone, dintre care una va avea statut special și altele două – locativ.

De asemenea, în sectorul Râșcani urmează să fie demolat fostul Palat de Cultură al Sindicatelor, în locul căruia este planificată construcția unui supermarket al rețelei germane, „Kaufland”.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților