[ X ]
[ X ]
[ X ]
Piața Centrală din Chișinău va fi modernizată
12 Mai

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, Piața Centrală nu va fi închisă, așa cum speculează unii, care au scos intenționat, pe timp de pandemie, oamenii la protest. Piața Centrală va fi modernizată, informează CURENTUL.

„Din acest motiv, am mers astăzi la întreprinderea municipală, pentru a arăta condițiile dezastruoase de acolo. Din totalul teritoriului de 5,5 hectare, pe care este amplasată piața, 2 hectare sunt în mâini private, din cauza administrației proaste a conducerii anteriore al Primăriei. Noi venim cu un concept de modernizare, cu propuneri noi pentru oameni, iar aceste schimbări nu-i vor afecta, dar din contra. Cei peste 5 mii de oameni, care lucrează acolo, nu vor rămâne fără locuri de muncă, iar decizia de a redeschide piața, în condiții de pandemie, o poate lua doar Comisia Situații Excepțională la nivel național, și nu municipalitatea. Scopul nostru este să modernizăm Piața Centrală, care reprezintă un punct comercial important pentru întreaga republică și este amplasat chiar în centrul capitalei. Zilnic, întreprinderea municipală este vizitată de circa 30 de mii de persoane, iar ținând cont de starea tehnică actuală a gheretelor și locurilor comerciale, dar și de condițiile sanitaro-igienice precare, acest punct comercial poate deveni un focar de infecții. Ne dorim o piață modernă, amenajată, igienizată, în care să nu existe loc pentru corupție și monopol. Concept de modernizare a Pieței Centrale este plasat pe site-ul primăriei Chișinău și este propus pentru discuții publice. Chisinău.md”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Totodată, Primarul a spus că, ulterior, documentul va fi înaintat spre dezbatere și aprobare Consiliului Municipal Chișinău.

„Lucrările de amenajare și modernizare a Pieței Centrale vor fi efectuate treptat, pe sectoare, și va dura aproximativ 3 ani, iar piața nu se închide. În final vrem să avem o zonă de comerț cu un sistem de management bine pus la punct la nivel organizațional, unde comercianții vor activa în condiții decente, iar cumpărătorii vor putea procura în mare parte producție autohtonă. Vreau modernizare, Vreau eliminarea corupției, Vreau ca legea să fie respectată. Vreau ca orașul să arate altfel, Vreau ca schimbarea să o facem împreună!”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților