[ X ]
[ X ]
[ X ]
Petru Rotaru este noul ministru al finanțelor
29 Septembrie

Ministrul desemnat al finanțelor, Petru Rotaru, a depus jurământul de învestire în funcție, în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Decretul de numire a fost semnat de șefa statului pe 27 septembrie, la fel ca și cel de demisie a ex-ministrei Veronica Sirețeanu. 

Președinta Maia Sandu a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru că a reușit să gestioneze cu succes echipa Ministerului Finanțelor într-o perioadă plină de provocări și și-a exprimat încrederea că noul ministru va continua eforturile de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal.

 

„Așteptările societății și ale oamenilor de afaceri sunt foarte clare: vrem mai puțină birocrație pentru oamenii de afaceri onești și vrem să acționați cu fermitate împotriva celor care încearcă să facă evaziune fiscală și să ocolească legea. Vrem mai multă transparență în sfera achizițiilor publice și vrem eficiență în administrarea resurselor statului”, a evidențiat președinta Maia Sandu.

Petru Rotaru activează în domeniul financiar-fiscal din 2006 atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În anii 2010-2012, a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 și până în prezent a fost șef al Inspectoratului Fiscal de Stat. Ministrul finanțelor, Petru Rotaru, a absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține un master în drept financiar-fiscal la aceeași instituție.

Inapoi la arhiva noutaților