[ X ]
[ X ]
[ X ]
Petru Jardan, după decizia Comisiei juridice: „Se încalcă grav procedurile și drepturile”
20 Septembrie

Petru Jardan, deputatul Partidului ȘOR, fiind într-o deplasare peste hotare din motive personale, a transmis o cerere președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, prin care a motivat imposibilitatea prezentării la ședința de astăzi și a solicitat să fie numită sedința Comisiei juridice, numiri și imunități, unde urmează să fie examinată cererea procurorului, în orice zi începând cu data de 24 Septembrie. Despre aceasta scris parlamentarul pe Facebook, informează CURENTUL.

„Comisia parlamentară nu a ținut cont de asta și a acceptat astăzi cererea Procurorului general interimar de ridicare a imunității mele de deputat în Parlament. Toate acestea, se întâmplă în lipsa mea și fără a-mi oferi posibilitatea să-mi expun poziția atât în cadrul comisiei, cât și în plenul Legislativului, iar astfel se încalcă grav procedurile și drepturile, prevăzute de Constituție. Confirm încă o dată pe această cale că voi reveni în țară pe 24 septembrie și sunt dispus să mă prezint la organele de urmările penală, pentru înfăptuirea tuturor măsurilor ce se impun”, a mai scris Jardan.

Amintim că, Comisia juridică, numiri și imunități a decis astăzi cu votul majorității că există motive temeinice pentru a-i ridica imunitatea deputatului Petru Jardan.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților