[ X ]
[ X ]
[ X ]
Petru Frunze: Procuratura Generală își va recăpăta încrederea în fața cetățenilor când vor fi examinate în mod obiectiv toate dosarele penale fabricate
6 Iunie

Deputatul fracțiunii Partdiul Acțiune și Solidaritate (PAS), Petru Frunze, menționează că Procuratura Generală își va recăpăta încrederea în fața cetățenilor doar atunci când vor fi examinate în mod obiectiv toate dosarele penale fabricate în ultimii ani, transmite CURENTUL.

Deputatul scrie, pe o rețea de socializare, că acum se examinează dosarele penale fabricate din interes politic, dar deputatul se întreabă ce se întâmplă cu sutele de dosare penale fabricate din interes politic care nu sunt cunoscute spațiului public.

„Ce facem cu mii de dosare penale fabricate din interes material, cetățenii au fost santajati, jefuiti de proprietăți, afaceri, bani, la fel au distrus sănătatea oamenilor. Cunosc zeci de cazuri și încă zero rezultate”, scrie Petru Frunze.

Deputatul afirmă că pe fiecare dosar penal fabricat este necesar să fie și persoane condamnate, începând de la coloboratori de poliție, procurori, judecatori și avocați după caz.

„Doar atunci vă fi un semnal clar pentru zeci de ani înainte ca fabricarea unui dosar penal este o crimă gravă și mai târziu fiecare va răspunde în mod penal cu recuperarea prejudiciului cauzat victimiilor  nu din banii statului dar din banii celor care au contribuit la înfăptuirea justiției. Eu mai am speranța că vom avea o justiție corectă, nu facem noi aproape nimic din ce vor cetățenii dacă justiția va rămâne un SRL pentru a estorca bani și nimeni din Procuratura Generală nu va avea curajul să pună capăt acestui dezmăț. Procurorii curajoși și corecți vor fi apreciați de societate și merită să fie promovați în funcții de conducere pentru a distruge toate apucăturile criminale a unor grupuri criminale formate din reprezentanți care contribuie la înfăptuirea justiției iar în realitate sunt mai periculoși pentru societate decât criminalii care își ispasesc pedeapsa în penitenciare”, mai scrie Petru Frunze.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților