[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste un milion de lei au fost alocați din fondul rutier pentru lucrările de întreținere și reparație a drumurilor naționale
23 Iunie

Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile naţionale pe anul 2017 va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite CURENTUL cu referire la Moldpres.

Potrivit programului, în anul curent, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţie a drumurilor din ţară, din fondul rutier vor fi alocaţi 1 079 724 mii lei. Din această sumă, 350 327 de mii de lei urmează a fi cheltuite pentru reparaţia arterelor auto şi a construcţiilor inginereşti, iar alte 477 760 de mii de lei vor fi repartizate pentru reparaţia, întreţinerea şi administrarea drumurilor.

Conform datelor prezentate în document, în acest an vor fi finanţate mai multe lucrări pe drumul naţional Tiraspol-Căuşeni-Cimişlia. Astfel, va fi continuată munca la trei obiective în derulare: la tronsoanele km 71,5-81,2, km 82,4-84,3 şi km 85,5-93,3 va fi efectuată reparaţia îmbrăcămintei rutiere. Bani sînt prevăzuţi şi pentru consolidarea taluzului deteriorat în urma alunecărilor de teren la kilometrul 90 al aceluiaşi traseu.

Tot în anul curent din Fondul rutier vor fi acordaţi bani pentru deschiderea a 10 obiective noi, printre care construcţia drumului Codrul Nou-Soroca-Unguri, amenajarea unui loc de staţionare auto adiacent uzinei de cablaj electric de la Bălţi ș.a.

Achiziţiile necesare pentru realizarea Programului se vor efectua conform prevederilor legale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților